Peter Faber-van der Horst

Mijn naam is Peter Faber-van der Horst. Ik ben namens de Regenbooggemeente en de Protestantse Diaconie Amsterdam als diaconaal opbouwwerker in Slotervaart actief. Ook coördineer ik het beheer van kerkgebouw De Ark.

Ik woon samen met mijn vrouw Kristel in Slotervaart en probeer als opbouwwerker samen met buurtbewoners bij te dragen aan het welzijn van buurtbewoners in onze buurt. Soms betekent dat een luisterend oor zijn, samen bellen of formuleren invullen. Soms betekent dat actie of protest. En soms betekent dat samen activiteiten organiseren zoals een nieuwjaarsfeestje, een dialoog of een maaltijd. Dit doe ik samen met mijn collega Lisa. Ik krijg vooral energie van veel verschillende buurtbewoners die elkaar een feestelijke maaltijd ontmoeten en beter leren kennen of een groepje van actievelingen dat zegt ‘samen maken we de buurt mooier’.

Daarnaast coördineer ik het beheer van het kerkgebouw De Ark. We noemen dit ‘diaconaal beheer’. Daarmee bedoelen we dat we ons gebouw “in dienst aan de samenleving” (= de buurt) willen inzetten. Naast de vieringen, gespreksgroepen, buurtmaaltijden, koffie- en ontmoetingsochtenden en taallessen is een steeds groter geheel van activiteiten voor en door buurtbewoners aan het ontstaan. Ook ben ik verantwoordelijk voor de verhuur. Je kunt dus ook een ruimte bij ons huren. Hiermee draag je bij aan ons kerkgebouw als plek van ontmoeting in Slotervaart.

Neem gerust contact met me op via ☎ 06 12 48 58 22 of 📧 p.faber@diaconie.org.

X