Activiteiten

Dit is er te doen in onze gemeente

20'ers/30'ers Bijbelleeskring

De Bijbelleeskring is een gesprekskring voor 20’ers en 30’ers en vindt eens per drie weken op donderdagavond plaats. De avonden beginnen om 18.30u met een maaltijd. Ieder avond staat een Bijbeltekst centraal en wordt besproken wat deze tekst anno nu te zeggen kan hebben. Vanaf 20.00u aanhaken kan ook. In 2020 zijn nog geen avonden gepland. Meer weten? Neem contact op of schuif gewoon een keertje aan.

BuurMaaltijd

Samen met de buurt kookt Leefgemeenschap Slotervaart iedere woensdag een vegetarische buurtmaaltijd. Van harte welkom! Woensdag – Inloop vanaf 18.00 uur – Buurmaaltijd 18.30 – 20.00 uur. Bijdrage €2,50 tot €7,50 naar draagkracht.

Spel-Inloop De Regenboog

Welkom bij Spel-Inloop De Regenboog. De Regenbooggemeente biedt een plek waar ouders met jonge kinderen (0-4 jaar) elkaar kunnen ontmoeten en kinderen uit de buurt samen kunnen spelen. Iedere vrijdag van 9.30-11.30u. Kom gezellig langs! Meer weten; kijk eens op de facebookpagina van Spel-Inloop De Regenboog of neem contact met ons op.

Buur Flexplek

Ben je student, thuiswerker of ZZP’er? Vind je het leuker om samen te werken op een plek buiten je huis maar wel in je buurt? Kom dan naar onze BUUR FLEXPLEK: een fijne plek in jouw buurt om rustig te werken. Elke maandag en donderdag van 9.00-17.00u. Om 12.30u lunchen we samen.

Meer weten? Bel ons op 06 12 48 58 22, mail ons op p.faber@diaconie.org of kom gewoon eens langs!

BUUR FLEXPLEK is een initiatief van de Regenbooggemeente en wordt mede mogelijk gemaakt door Leefgemeenschap Slotervaart.

Open Kapel

De bidkapel naast onze kerkzaal is open voor iedereen die in de drukte van alle dag even een rustpunt zoekt.

Van harte welkom!

Iedere maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sierplein Taalclub

U spreekt nog niet zo goed Nederlands en/of u kunt niet lezen en schrijven. Bij de taalclub leert u beter Nederlands spreken en oefent u met lezen en schrijven. De lessen vinden plaats met vrijwilligers uit de buurt. Op woensdag van 16.45 tot 18.15 uur. Deze activiteit is gratis. Voor meer informatie kun je het beste een keertje binnen komen lopen.

Vrouwenleeskring Moderne Devotie

Elke bijeenkomst wordt een hoofdstuk besproken uit een door de deelneemsters gekozen boek. Met aandacht voor de betekenis van de tekst voor het eigen leven. Bijeenkomsten eens per maand.

Exposeren/Expositie

In de ontmoetingszaal is het mogelijk exposities te organiseren. De grote zaal wordt al jaren gebruikt als buurtexpositieruimte waar verschillende lokale kunstenaars hun werk met de buurt delen. Vanaf zondag 12 januari 2020 hangt er een expositie van pentekeningen gemaakt door Ineke Bergema. De expositie is te bezichtigen in de ontmoetingszaal op woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur en op zondag van 11.00 – 12.00 uur. Wilt u ook exposeren, neem dan contact op met
Bea de Meijer. Tel. 020 664 59 40

Koffieochtend

Voor koffie/thee en een praatje met buurtbewoners is er op de koffieochtend alle tijd. U bent van harte uitgenodigd, iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

Alternatieve vieringen

Eens per kwartaal wordt de kerkzaal van De Ark grondig omgebouwd. Vanaf 17:30u geven we daar samen vorm aan een alternatieve viering, we experimenteren met nieuwe vormen en andere woorden – in het besef en verlangen dat christelijk vieren ook anders kan. De vieringen worden besloten met een maaltijd. Het thema van de volgende alternatieve viering is Geloven met lef.

Van harte welkom!

West-Side Teens

Tieners uit Nieuw West komen om de week bij elkaar. Na de gezamenlijke maaltijd is er tijd om: te chillen, spelletjes te spelen, verhalen en vragen met elkaar te delen. Meer informatie: tienerwerknieuwwest@gmail.com.

Rondje om de kerk

Wandelen in een groep kan op de eerste woensdag van de maand om 9 uur, vanaf de Ark. Tijdens de wandeling kunnen de wandelaars met elkaar in gesprek komen door een meegegeven gedicht of meditatieve tekst. Na afloop is er thee en koffie.

Boekenleeskring

Bij de Boekenleeskring wordt het boek “Raak de wonden aan” van Tomás Halík gelezen. Iedere keer een (hoofd)stuk. De bijeenkomsten zijn één keer per maand. De dag en datum variëren, per keer wordt een volgende datum afgesproken. Kijk voor de eerst volgende datum in de agenda.

Vrouwenkring

Bent u creatief of wilt u gewoon gezellige praten? De vrouwenkring is elke tweede en vierde donderdag van de maand van 20.00 – 22.00 uur. Een gezellige avond waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan.  

Deelnemen aan een activiteit?

Wil je graag deelnemen aan een activiteit? Bekijk dan in de agenda wanneer de eerst volgende activiteit plaatsvindt of neem contact met ons op.

X