Activiteiten

Dit is er te doen in onze gemeente

20'ers/30'ers Bijbelleeskring

De Bijbelleeskring is een gesprekskring voor 20’ers en 30’ers en vindt eens per drie weken op donderdagavond plaats. De avonden beginnen om 18.30u met een maaltijd. Ieder avond staat een Bijbeltekst centraal en wordt besproken wat deze tekst anno nu te zeggen kan hebben. Vanaf 20.00u aanhaken kan ook. Meer weten? Neem contact op of schuif gewoon een keertje aan.

BuurMaaltijd

Samen met de buurt kookt Leefgemeenschap Slotervaart iedere woensdag een vegetarische buurtmaaltijd. Van harte welkom! Woensdag – Inloop vanaf 18.00 uur – Buurmaaltijd 18.30 – 20.00 uur. Bijdrage €2,50 tot €7,50 naar draagkracht.

Spel-Inloop De Regenboog

Welkom bij Spel-Inloop De Regenboog. De Regenbooggemeente biedt een plek waar ouders met jonge kinderen (0-4 jaar) elkaar kunnen ontmoeten en kinderen uit de buurt samen kunnen spelen. Iedere vrijdag van 9.30-11.30u. Kom gezellig langs! Meer weten; kijk eens op de facebookpagina van Spel-Inloop De Regenboog of neem contact met ons op.

Buur Flexplek

Ben je student, thuiswerker of ZZP’er? Vind je het leuker om samen te werken op een plek buiten je huis maar wel in je buurt? Kom dan naar onze BUUR FLEXPLEK: een fijne plek in jouw buurt om rustig te werken. Elke maandag van 9.00-17.00u. € 2,50 per dag (incl. koffie/thee).

Meer weten? Bel ons op 06 448 745 47, mail ons op l.vandenbergh@diaconie.org of kom gewoon eens langs op een maandag!

BUUR FLEXPLEK is een initiatief van de Regenbooggemeente en wordt mede mogelijk gemaakt door Leefgemeenschap Slotervaart.

Avondgebed

Als je de dag rustig wilt afsluiten ben je van harte welkom bij het avondgebed. Iedere donderdagavond start om 21.30u in de kapel een avondgebed (deuren gaan vanaf 21.15u open). We lezen een Bijbeltekst, zingen enkele Taizéliederen en zijn een tijd stil. De kapel is een plek van bezinning en gebed. Je bent van harte welkom!

Meer weten? Neem contact met ons of kom eens langs op donderdagavond. of kom eens langs op donderdagavond.

Het avondgebed is een initiatief van de Leefgemeenschap Slotervaart.

Sierplein Taalclub

U spreekt nog niet zo goed Nederlands en/of u kunt niet lezen en schrijven. Bij de taalclub leert u beter Nederlands spreken en oefent u met lezen en schrijven. Er zijn verschillende taalniveau groepen. De gesprekken vinden plaats met vrijwilligers uit de buurt. Op maandag en woensdag van 17.00 tot 18.00 uur. Deze activiteit is gratis. Voor meer informatie, aanmeldingen of vragen kunt u mailen naar; taalclubsierplein@gmail.com

Open Kapel op woensdag

De bidkapel naast onze kerkzaal is open voor iedereen die in de drukte van alle dag even een rustpunt zoekt. Van harte welkom in de Open Kapel. Iedere woensdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Exposeren/Expositie

In de gemeentezaal is het mogelijk exposities te organiseren. De grote zaal wordt al jaren gebruikt als buurtexpositieruimte waar verschillende lokale kunstenaars hun werk met de buurt delen. Ook de kerkzaal is te gebruiken voor exposities. Vanaf september 2018 is er een expositie met de fotoserie ‘ Vrouwen van over de hele wereld’ van mevrouw Maasdam. De expositie is te bezichtigen in de gemeentezaal op woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur en op zondag van 11.00 – 12.00 uur. Wilt u ook exposeren, neem dan contact op met ons.

Koffieochtend

Voor koffie/thee en een praatje met buurtbewoners is er op de koffieochtend alle tijd. U bent van harte uitgenodigd, iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

West-Side Teens

Tieners uit Nieuw West komen om de week bij elkaar. Na de gezamenlijke maaltijd is er tijd om: te chillen, spelletjes te spelen, verhalen en vragen met elkaar te delen. Meer informatie: tienerwerknieuwwest@gmail.com.

Rondje om de kerk

Wandelen in een groep kan op de eerste woensdag van de maand om 9 uur, vanaf de Ark. Tijdens de wandeling kunnen de wandelaars met elkaar in gesprek komen door een meegegeven gedicht of meditatieve tekst. Na afloop is er thee en koffie.

Boekenleeskring

Bij de Boekenleeskring wordt het boek “Heilige onrust” van Frits de Lange gelezen. Iedere keer een (hoofd)stuk. De bijeenkomsten zijn één keer per maand. De dag en datum variëren, per keer wordt een volgende datum afgesproken. Kijk voor de eerst volgende datum in de agenda.

Vrouwenkring

Bent u creatief of wilt u gewoon gezellige praten? De vrouwenkring is elke tweede en vierde donderdag van de maand van 20.00 – 22.00 uur. Een gezellige avond waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan.  

Vrouwenleeskring Moderne Devotie

Elke maand bespreken we een hoofdstuk uit een door de kring gekozen boek. Samen reflecteren we de tekst op ons eigen leven.

Deelnemen aan een activiteit?

Wil je graag deelnemen aan een activiteit? Bekijk dan in de agenda wanneer de eerst volgende activiteit plaatsvindt of neem contact met ons op.

X