In de buurt blijven

In de buurt blijven

In de buurt blijven 1500 1125 Jan Oudolf

In elke buurt staat wel een iconische boom. Een blikvanger, een boom die elke herfst voor versiering en verstrooiing zorgt en in de zomer schaduw geeft. Soms is een buurt gezegend met een heel oude boom, zo’n boom waar de oudste bewoonster van de straat als klein meisje al inklom.

Voor de Ark staat ook zo’n mooie. De kinderen van Leefgemeenschap Slotervaart zien ‘m als hun klimboom, in de lente vertelt hij met grote trossen witte bloesem dat het bijna Pasen is.

Bomen vertellen iets over de noodzaak van ‘wortelen’. Juist in een tijd waarin er veel schudt en schuift en roept om verandering (omkeer!) helpt het om te blijven reiken naar bronnen, om de bijbel te blijven bevragen als bron van hoop en als richtingwijzer in elke nieuwe situatie. Ook in de komende maanden zijn er rond de Regenbooggemeente allerlei manieren om samen te lezen, leren en vieren. Welkom om mee te doen.

Oefenen in wortelen doen we ook samen met onze buurtgenoten. We hebben zoveel gezamenlijke grond. We vinden elkaar in ons mens-zijn, in onze kwetsbaarheid en in de zorg om de aarde. Er is samen ook veel te lachen en te vieren.

Op Burendag, zaterdag 23 september, openen we in De Ark de expositie ‘Buren!’ Fotograaf Sumadi Bambang Oetomo maakte portretten van negen tweetallen buurtgenoten. Ze vonden elkaar in de buurt, raakten bevriend en blijven elkaar opzoeken. Ze inspireren je misschien om ook ‘in de buurt te blijven’ en de kans te lopen anderen tegen te komen.

Nellie van Voornveld, buurtdominee