Ditta Westerbeke

Ditta Westerbeke

Buurthulp Nieuw-West/ Open Huiskamer


Regelmatig wordt mij gevraagd ‘of er al iets gebeurt rondom Buurthulp Nieuw-West’, een project dat mensen met een hulpvraag koppelt aan buren die wel een handje willen helpen. Goed om even een update te geven.

De zomer was een rustige periode en voor mij een fijne periode om te starten. Ik leer de buurt steeds een beetje beter kennen en inmiddels zijn een heleboel onbekende gezichten, min of meer bekend geworden. Daarnaast ben ik bezig geweest met de planning voor het najaar.

In oktober starten we in de Ark met een open huiskamer, voorafgaand aan de buurtmaaltijd (16.30-18u). Buurtbewoners kunnen hier langskomen voor een bakje koffie, gezelligheid en vooral ook met hun (hulp)vragen. We starten daar woensdag 12 oktober mee.
Daarnaast zal ik vanaf november ook af en toe een uurtje aanschuiven bij de koffieochtend, zodat bezoekers ook daar hun vragen kunnen stellen.

In november begint de basiscursus Buurthulp voor mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten in de buurt. Tijdens vier bijeenkomsten worden verschillende thema’s behandeld, zoals de kennismaking met Buurthulp Nieuw West, luisteren zonder oordeel en het stellen van je eigen grenzen. De precieze data volgen nog.

Inmiddels komen er ook al wat hulpvragen binnen, vooral van mensen die af en toe geholpen werden door Peter. Deze pak ik nu zelf nog op, maar het is de bedoeling dat dit meer en meer overgenomen wordt door vrijwilligers.

Lijkt het jou leuk om ergens aan bij te dragen? We kunnen genoeg hulp gebruiken.
Trek vooral even aan de bel bij mij!
E:d.westerbeke@diaconie.org of T:06 51 09 10 58 (wegens ziekte)
Voor meer informatie over Buurthulp Nieuw West zie de website: https://www.buurthulpnieuwwest.nl/

Groet van Ditta