Nienke Marissen

Nienke Marissen

Coördinator Buurthulp Nieuw-West / Open Huiskamer
E: info@buurthulpnieuwwest.nl of T: 06 51 09 10 58

Buurthulp Nieuw-West: “Geen vraag is te gek”

Sinds een paar jaar is Buurthulp Nieuw-West actief in de Ark en in het stadsdeel. We maken mooie koppelingen tussen buurtbewoners met een hulpvraag en buurtbewoners met een aanbod. Dit is allemaal vrijwillig, zowel van de hulp-vrager als de hulpaanbieder. We zeggen bij Buurthulp Nieuw-West: “Geen vraag is te gek.” Maar we pakken niet klakkeloos allerlei vragen op, we werken zorgvuldig!

U heeft vast wel eens het Buurtbakkie zien rondrijden in Slotervaart: vrijwillige chauffeurs rijden bewoners die slecht ter been zijn naar een winkel of koffie-ochtend. Een vrijwilliger vertelt: “Vandaag hele leuke ritjes gereden. De dames waren dolenthousiast over de shuttle. Het leek wel een schoolreisje voor hen. Ze gaan er vaker gebruik van maken, het was heel leuk en gezellig. Ik heb er van genoten’’.

Tijdens het inloopspreekuur in de Ark op woensdagmiddag helpen onze vrijwilligers bewoners met een administratieve hulpvraag, bijvoorbeeld om een brief te vertalen, om te helpen een DigiD aan te vragen of bij vragen over verzekeringen en wonen. Koffie en thee staan klaar zodat iedereen die de middag ook de Sociale Kruidenier bezoekt zich welkom voelt.
Nienke Marissen, coördinator Buurthulp Nieuw-West

Voor meer informatie over Buurthulp Nieuw West zie de website:
https://www.buurthulpnieuwwest.nl/