Lopen, dopen & samen hopen

Lopen, dopen & samen hopen

Lopen, dopen & samen hopen 360 480 RegenboogBaas

Het was een dynamische doopdienst op 5 september, en dat was best een beetje een verademing sinds de wat lege en stille en strakke diensten in corona-tijd. Valentina en Noëlle liepen in hun roze rokjes vrolijk door de zaal. Orgelpedalen en pianotoetsen waren erg aantrekkelijk. Gabriël van vijf was zich er wat meer van bewust dat er iets plechtigs te gebeuren stond. Hij zat het allemaal rustig af te wachten.

We zongen het dooplied dat één van de moeders nog kende van de doopvieringen in de Rooms-Katholieke kerk van haar kindertijd: Je hebt al een naam, maar je krijgt er één bij op dit feest. Want jij wordt gedoopt in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Toen waren we bij het doopvont, deelden in de hoop, het geloof en verlangen van de ouders van deze drie en werden hun namen genoemd. Ze werden gedoopt en het water lieten ze rustig van zich af druppelen.

Als gemeente hopen en geloven we het met deze kinderen mee: dat je je leven lang met Jezus mee mag lopen In je mooie rokje óf met je oude kloffie. Dat je bij Hem vrede vindt en veiligheid. Voor hem is geen zee te diep en geen stad te groot.

Ds. Nellie van Voornveld.

X