Geloven in Nieuw-West

Geloven in Nieuw-West 343 147 RegenboogBaas

Ook het begraven van de doden is een werk van barmhartigheid. Ds. Martijn van Leerdam van de Protestantse Gemeente Osdorp-Sloten doet dat met hoop. Hij vertelt erover vanuit De Opgang.
Dit is het laatste filmpje uit de reeks!

De video van deze week komt vanuit de huiskamer van De Ark, het kerkgebouw van de Regenbooggemeente in Slotervaart. De makers zijn ds. Gerben van Manen en ds. Nellie van Voornveld. In de serie over de zeven werken van barmhartigheid gaat het deze keer over het kleden van de naakten. Kunstenaar Gerard Ursem, van wie u een kunstwerk in beeld ziet, liet zich inspireren door een plaatselijke kledingbank. Wij interviewden voor deze video stadgenoot Emmy Medik, die bezig is een kledingbank op te starten in Amsterdam-West. U kunt haar initiatief vinden op Facebook, onder Kledingbank Amsterdam West.

‘De hongerige te eten geven’ is het werk van barmhartigheid waar we deze week bij stilstaan. De maker is ds. Willem Griffioen van de Akergemeente.

De video van deze week gaat over het herbergen van vreemdelingen. Henno Smit, die als voorganger van ‘Hart van Osdorp’ met veel verschillende mensen werkt en leeft, is de maker.

De video van deze week is van ds Paul J. den Hertog predikant van de Bron. De dorstigen te drinken geven
Wist je, dat wereldwijd zo’n 2 miljard mensen (meer dan een kwart van de wereldbevolking) nog steeds geen veilig drinkwater hebben?
Iedere dag sterven wereldwijd meer dan 1.300 jonge kinderen als gevolg van diarree, vaak veroorzaakt door vervuild water en gebrek aan hygiëne. Dat zijn bijna 480.000 kinderen per jaar.
Gezongen wordt: Liedboek 653 vers 1, 3 en 7

Pastoor Andy Jebarus heeft de tweede veertigdagentijd video gemaakt. Ziekenbezoek als een daad van barmhartigheid.

Onderweg naar het Paasfeest is dit het eerste filmpje van “Geloven in Nieuw-West’. Br. Fer van der Reijken van Stadsklooster La Verna spreekt over Aswoensdag en introduceert de reeks filmpjes rond het thema ‘barmhartigheid’.