De symbolische bloemschikkingen voor de adventstijd en Kerst 2018.

De symbolische bloemschikkingen voor de adventstijd en Kerst 2018. 364 273 RegenboogBaas

De symbolische bloemschikkingen voor de adventstijd en Kerst 2018 hebben als thema “Geef Licht
Elk week wordt er een hoofdstuk uitgelicht met een nieuw thema.

2 december 2018

Op zondag 2 december 2018 was het thema “Kijk om je heen”.
We lazen in Lucas dat Jezus zegt; kijk naar de vijgenboom en alle andere bomen, als je ze ziet uitlopen weet je dat de zomer in aantocht is.
In de basis ziet u de krans met groen wat de aarde voorstelt. De bloemen geven aan het ontspruiten van het leven en daarmee op weg naar Kerst.

9 december 2018

Twee stenen waar tussen takken zijn gespannen in de vorm van een boog.
De linkerkant staat voor de gemeente van de Ontmoeting, de rechterkant
staat voor de gemeente van de Regenboog.
Halverwege komen wij elkaar tegen en worden in het midden met elkaar
verbonden door samen op weg te gaan.
De kleuren van de bloemen stellen de 2 kerken en de 2 gemeenten voor.

16 december 2018

Op zondag 16 december 2018 was het thema “Zij buigen maar breken niet”. In de basis ziet u de krans met groen wat de aarde voorstelt.
De rode takken staan voor sterke vrouwen en de Protea (Suikerbos)  voor wereldwijd. De roze kleur van de bloemen laat zien dat we dichter bij kerst komen.

23 december 2018

Op zondag 23 december 2018 lazen we uit Lucas over Maria en Elisabeth, twee vrouwen die elkaar ontmoeten en allebei een kind verwachten.
In de schikking ziet u twee Amaryllissen in knop die de zwangere vrouwen voorstellen. Beiden in afwachting van iets moois.

25 december 2018 / Kerst

Op kerstochtend zagen we hoe alles licht was geworden. Het kind dat we verwachtten is geboren, God is komen wonen onder de mensen.

Als een kind, zo klein en kwetsbaar
Teer, maar toch vol zachte kracht
Wordt dan Christus steeds herboren,
Wat in donker leek verloren
Wordt weer aan het licht gebracht.

Elke week zag u in de basis van de bloemschikking de krans met groen wat de aarde voorstelt.
Nu is de schikking uitbundig met veel bloemen en één Amaryllis, het is kerst en vieren de geboorte van Jezus.