Crowdfunding Saqib: Update 14 september

Crowdfunding Saqib: Update 14 september 642 295 RegenboogBaas

Update 14 september 2020: De familie van Saqib is vorige week vrijdag veilig in Pakistan aangekomen. Inmiddels hebben ze op de Nederlandse ambassade hun visa voor Nederland opgehaald. Ze hebben nu drie maanden de tijd om in Nederland aan te komen, maar hun verblijf in Islamabad kost ook geld. Daarom willen we z.s.m. tickets aanschaffen voor de reis naar Schiphol. Hiervoor is nog zo’n € 1.800 tot € 2.400,- nodig.

Inmiddels is er € 3.490,- opgehaald en € 3.600 uitgegeven. Mocht je nog overwegen iets te willen geven, doneer dan alsjeblieft je bijdrage. Ken je anderen die bij zouden willen dragen, deel dit bericht dan in je netwerk. Alvast bedankt!

U kunt uw bijdrage overmaken op NL89 INGB 0005 5569 06 t.n.v. Diaconie Regenbooggemeente o.v.v. “crowdfunding Saqib”.

Update 2 september: Voor Saqib en zijn familie is via de crowdfunding inmiddels € 3.290 van de € 6.000 binnengekomen. De familie is inmiddels in Kabul om de reis naar Pakistan in orde te maken. Voor 10 september is nog zo’n € 2.700,- nodig om de rest van de reis te kunnen maken. Alle giften zijn welkom! Deel dit bericht gerust in uw eigen netwerk(en). Alvast bedankt!

Update 21 augustus: er is inmiddels € 750,- ingezameld. Dank voor uw bijdrage tot dusver! In totaal is er daarmee nu € 2.750,- van de € 6.000 toegezegd. We hebben dus nog € 3.250,- nodig. Omdat het gezin begin september een afspraak heeft op de Nederlandse ambassade in Islamabad (Pakistan), hebben we op korte termijn een substantieel deel van het bedrag nodig. Deel dit bericht daarom gerust in je netwerken. We houden je op de hoogte.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Peter via p.faber@diaconie.org.

Zie ook onze Facebook pagina.

Start 17 augustus: Crowdfunding voor de familie van Saqib

Enige tijd geleden hebben we Saqib leren kennen. Saqib woont niet ver van De Ark en heeft ons om hulp gevraagd. Na goed overleg met verschillende partijen heeft de wijkdiaconie besloten om samen met Saqib op zoek te gaan naar de middelen om zijn familie naar Nederland te laten komen. Dit is zijn verhaal:

Hallo, mijn naam is Saqib. Ik ben 23 jaar en ik kom uit Afghanistan. Ik woon nu acht jaar in Nederland. Ik heb de opleiding detailhandel afgerond en wil straks verder in de ICT. Enige tijd geleden heb ik eindelijk het goede nieuws gehoord  dat mijn moeder, twee broers (14 en 17) en twee zussen (16 en 20) naar Nederland mogen komen. Daar ben ik erg blij mee. Het is erg gevaarlijk in de regio waar ze wonen (Nangarhar). Er is veel corruptie en een voortdurende dreiging. Mannen/jongens worden bijvoorbeeld verplicht om mee te vechten met de Taliban. Mijn vader, die niet mee wilde vechten, wordt sindsdien vermist.

Ik wil zo snel mogelijk mijn familie naar Nederland laten komen. Maar de reis is duur en ik kom niet uit een rijke familie. Covid-19 maakt de reis bovendien nog duurder en Vluchtelingen Werk Nederland kan mij niet verder helpen. Mijn familie moet vanuit hun dorp via de Nederlandse ambassade in Islamabad (Pakistan) naar Nederland reizen. Vanaf daar kunnen ze met het vliegtuig naar Nederland. Een lange en dure reis.

Wat kunt u betekenen?

De wijkdiaconie vraagt jullie daarom om dringende hulp om samen het benodigde geld in te zamelen. In totaal is er €6.000,- nodig. Alle beetjes helpen hierbij! Saqib heeft zelf via vrienden € 1.000,- verzameld. Daarnaast is nog € 1.000,- binnengekomen. We hebben dus nog € 4.000,- nodig. Wilt u ons steunen?

Wij zullen jullie via onze website op de hoogte houden omtrent de situatie. De familie en Saqib willen u alvast heel erg bedanken uw jullie hulp. Delen van dit bericht is uiteraard toegestaan en zeer gewenst!

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Peter via 06 12 48 58 22 of p.faber@diaconie.org.