Afscheid Peter, Kristel en Sara

Afscheid Peter, Kristel en Sara

Afscheid Peter, Kristel en Sara 1127 836 RegenboogBaas

Naast leuke winkels en fijne speeltuintjes, verzorgde parkjes en een gezellig plein heb je als buurt vooral ménsen nodig. In de kerk hebben we het dan vaak over ‘levende stenen’. In de Sierpleinbuurt hebben we er daar veel van. Samen sieren zij de buurt tot een plek waar het goed leven is voor kinderen en bejaarden, voor oude en nieuwe Nederlanders, voor werkende jonge ouders en voor de buurman met pensioen.

Van twee heel bijzondere en lieve buurtbouwers moeten we binnenkort afscheid nemen. Kristel en Peter van der Horst-Faber vertrekken in de zomer met hun dochter Sara naar Bretagne. Jaren geleden namen zij samen het initiatief voor Leefgemeenschap Slotervaart: een groep mensen die zich samen oefent in het zijn van goede buren. Daarbij heeft Peter als beheerder en opbouwwerker in De Ark gedreven gebouwd aan een buurtgemeenschap van mensen die elkaar weten te vinden. Kristel heeft als kunstenaar kleur en plezier gebracht aan veel kinderen (en anderen!) in de wijk.

Hun creativiteit, gastvrijheid en radicale mensenliefde gaan we missen – maar ik geloof dat ze er velen van ons mee hebben aangestoken! Voor wie met hen heeft samengewerkt en -geleefd: op zondagmiddag 10 juli namen we afscheid in de Ark.

Ds. Nellie van Voornveld

Verschenen op de pagina ‘Goeie Sier’ in de Westerpost, 29 juni 2022

X