In de dienst

Liturgische bloemschikkingen

advent2In de adventsweken, veertigdagentijd en op bijzondere dagen staan er liturgische bloemschikkingen op de tafel. We noemen deze schikkingen liturgisch, omdat ze zijn geïnspireerd op het karakter en de lezingen van die zondag. Jezus sprak vaak in beelden en gelijkenissen. Zo wordt ook naar aanleiding van de bijbellezing(en) het verhaal van de zondag in beeld gebracht door de keuze van kleuren, materialen en symbolische betekenis van de bloemen. Er is altijd een korte toelichting bij de schikking.
De schikkingen in de adventstijd 2015 stond in het teken van de lezingen uit het evangelie naar Lucas.
Op de foto hiernaast staat de lelie symbool voor de zuiverheid van Maria en een rode bloem als symbool voor het ontvangen van Gods Geest