Over ons gebouw

De bidkapel

bidkapel1De bidkapel is gebouwd op wens van de gemeente om de kerk overdag open te stellen als ruimte voor bezinning en gebed. In die tijd had nog niet iedereen thuis een ruimte om zich terug te trekken. Na de renovatie is het de bedoeling dat de bidkapel die functie weer gaat krijgen. Nu is het niet meer zozeer de ruimte die mensen ontbreekt, maar de rust en de stilte.
De leefgemeenschap die volgend jaar van start gaat, zal er ook zeker gebruik van gaan maken.
Het bijzondere van de bidkapel is dat zij als kleine ruimte in open verbinding met de kerk staat, daar verbinding mee heeft en toch een geheel eigen sfeer heeft.
Het raam in de bidkapel is nog origineel en is nu het schoongemaakt is weer prachtig om te zien.