Over ons gebouw

Vanaf zondag 25 oktober zijn wij na ruim 1,5 jaar terug op onze oude vertrouwde plek.
Op zondag 29 november is ook het nieuwe meubilair in gebruik genomen en wordt ook het orgel weer bespeeld.
Het gebouw de Ark van de Regenbooggemeente is op 31 mei 1961 officieel in gebruik genomen. De kerk is gebouwd naar een ontwerp van architect P. Zanstra. Kenmerkend zijn de vorm en de ligging van de kerkzaal: een ruimte met ronde vormen en een gewelfd plafond in het centrum van een aantal grotere en kleinere zalen. Uniek is de aanwezigheid van een bidkapel, die direct aan de kerkzaal is verbonden. De entree heeft 2 prachtige bronzen deuren, waarop vier afbeeldingen uit van het verhaal van Noach zijn afgebeeld.
Bijzonder zijn de ramen in de kerkzaal en de bidkapel. Oorspronkelijk zijn deze in glasappliqué gemaakt. Alleen het raam in de bidkapel is nog origineel.
De kerk heeft een prachtig Flentroporgel. Daarover vindt u meer informatie onder het tabblad orgel.

De bronzen deuren

bronzendeurenDeze deuren zijn ontworpen door mw Irene Lopez-Zanstra, de dochter van de architect van het gebouw.
Rechtsonder is de bouw van de ark te zien, linksonder de intocht in de ark, linksboven de duif met het gevonden takje en rechtsboven het dankoffer.
Ontwerpingipsbronzendeuren

De bidkapel

bidkapel1De bidkapel is gebouwd op wens van de gemeente om de kerk overdag open te stellen als ruimte voor bezinning en gebed. In die tijd had nog niet iedereen thuis een ruimte om zich terug te trekken. Na de renovatie is het de bedoeling dat de bidkapel die functie weer gaat krijgen. Nu is het niet meer zozeer de ruimte die mensen ontbreekt, maar de rust en de stilte.
De leefgemeenschap die volgend jaar van start gaat, zal er ook zeker gebruik van gaan maken.
Het bijzondere van de bidkapel is dat zij als kleine ruimte in open verbinding met de kerk staat, daar verbinding mee heeft en toch een geheel eigen sfeer heeft.
Het raam in de bidkapel is nog origineel en is nu het schoongemaakt is weer prachtig om te zien.

De ramen in de kerk

Deze ramen zijn ontworpen door de dochter van de architect van onze kerk – mevrouw Irene Lopez- Zanstra.
Het raam in de bidkapel is eveneens van haar hand.
raam1raam2

raam3raam4

raam5raam6

Hieronder staat een korte toelichting bij de verbeelding van het scheppingsverhaal op de ramen.